torsdag 15 april 2010

Ett steg framåt

Idag kom som sagt LSS handläggaren och enhetschefen hit på hembesök. Eftersom vi bor som vi gör så fick vi sitta i köket/vårdrummet. Wilda sov lugnt på sin skötbädd under mötet och i övrigt var det som vilken dag som helst. Felli, Leo o Engla skulle baka muffins och vispade ägg mitt under mötet. Benne och Mille lekte med en klasskamrat och for omkring lite som 7-9 åringar gör. Telefonen ringde osv. Besökarna fick sig en lagom dos familjeliv.

Måste ge en eloge till Stefan som hade ringt dr Leif och lagt till en väldigt viktig sak i intyget. Nämligen "samtliga barn med trisomi 13 har en allvarlig utvecklingstörning". Det framgick inte tidigare och här hade försäkringskassan kunnat krångla vilket hade förlängt handläggningen av assistans ansökan x antal veckor.
Tackar och bockar Stefan.

Nu väntar vi med spänd förväntan på att lämpliga barnskötare/under-över-mellan-bakom-sköterska eller andra med liknande kompetens kan komma på "intervju".
Alla tips är välkomna!

///Jesper

2 kommentarer:

Madelene sa...

Vad skönt att det gick bra.

Jo, det där med utvecklingsstörning, en dam från kommunen frågade om det var konstaterat att Love var utvecklingsstörd. Hm, läser man om T13 framgår det ganska tydligt att alla dessa barn är utvecklingsstörda...Liksom inget att konstatera, följer med i paketet så att säga.

Hoppas det går bra och snabbt nu med beslut. Måste säga att vi har bara positivt att säga om FK.

Hoppas inget oförutsett händer nu så vi kan ses nästa söndag, ska bli så spännande!!!!

Elin sa...

Så skönt att ni äntligen fick till detta möte. Hoppas det resulterar i era önskemål!!

Kram!