måndag 17 maj 2010

Stjälpmedelscentralen del 2


Nu är följande inblandade: arbetsterapeut på HAB, enhetschefen på barnavdelningen, kurator och sjukgymnast på Neo samt (förmodligen) mer än en person på Stjälpmedelscentralen.

Hur mycket arbetstid har lagts ner hittills? Kanske snart mer än vad en ny säng kostar.

Men, men nu har man ju fått plöja lite lagtexter i sjukvårdslagen och kolla in FN´s barnkonvention. Ramlade till sist in på läkemedelsverkets lagtexter om medicinteknisk utrustning, där tröttnade jag....

Iallafall så är det väl här det faller enligt Stjälpmedelscentralen:
"Hjälpmedel som inte fordrar medicinsk kompetens för bedömning/utprovning, anpassning eller träning eller som är eller gränsar till normala konsumtionsvaror bekostas av brukaren."

En sjukvårdssäng är väl en normal konsumtionsvara för alla fyra månaders bebeisar.
Gissar att det slutar med att vi får hem en säng från barnavdelningne så vi slipper paragrafrytteriet.

Idag hade Wilda en kramp som varade i tio minuter, hon fick kramplösande efter fem. Så långa kramper har hon inte haft innan. Hoppas hoppas det var en tillfällighet.

///Pappa

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fy vad du får gå igenom lilla Wilda,
en sån lång kramp hualigen...
Tänk om man kunde trolla bort allt som är jobbigt för dig så du fick må bra hela tiden.
Det vore du värd lilla fina sagofe!
Ynkligt att de inte fixar sängen till er,bara krångel hoppas det löser sig. Kram Veronica

Sandra -Vildkatten sa...

Heja er! Ni är grymma. Det är verkligen bara föräldrar till barn med funktionshinder som ens funderar på att läsa lagar och paragrafer till kvällen. Hoppas Barnmottagningen är snabbare än Stjälpmedelsmottagningen. Styrkekram

Madelene sa...

Vad tråkigt med all motgång. Konstigt hur det kan skilja. Oss frågade de om sjuksäng men jag tyckte spjälsängen funkar bra så tackade nej till det så länge.

Love har med krampat mycket i perioder, har ju legat inlagda för det 2 ggr då i början av krampandet. Ena gången vi kom in akut sa läkaren att man vet inte om det är tillfälligt eller om hans allmäntillstånd var på väg utför. Skitjobbigt att höra men han repade sig. Det tar några veckor innan iktorivilen har stabiliserats sig i kroppen och gör full nytta. Vi gav en liten dos stesolid morgon och kväll några månader innan kramperna var under kontroll.

Hoppas det snart blir bättre för lilla Wilda!!

Anonym sa...

Skickar en stor kram till er!

Gustav vill gärna komma och leka med Benne och Mille snart igen. Vi får försöka få ihop nåt en eftermiddag framöver. Kanske även att tjejerna hittar varandra då :-)

/Fam Runesson